Vijesti

Pripadnici 2.HS br ZS i PZO angažovani na gašenju požara u rejonu grada Mostara


Drugi helikopterski skvadron br ZS i PZO sa dvije posade i jednim helikopterom UH-1H, 10. aprila 2020. godine, angažovan je i na gašenju šumskog požara nastalog na širem području grada Mostara.

Jutros rano nastavljen je angažman helikoptera na širem rejonu općine Prozor gdje je bačeno 20 vedara vode, a bitno je napomenuti da je lokalizovan požar u neposrednoj blizini objekata HE Rama gdje je gorila borova šuma.

Nakon ovog zadatka naš personal, tehnika za podršku i helikopter upućeni su na lokalitet Livač odakle počinju sa gašenjem požara na području Mostara.

Do sada je lokalizovan dio požara na lokalitetu Livač u blizini naseljenih mjesta, bačeno je 15 vedara i lokalizovan požar na komunikaciji prema Rujištu gdje se također nalaze stambeni objekti, a posada i helikopter i u ovim trenutcima nastavljaju sa svojim zadatkom.

Angažman naših posada, personala za podršku, tehnike i helikoptera biće nastavljen uz sve potrebne sigurnosne mjere u vrijeme pandemije COVID-19.

Tokom izvršenja misije gašenja požara posada 2.HS-a se pridržava svih propisanih procedura i dodijeljeni zadatak izvršavaju sigurno.  

4 FOTO GALERIJA