Vijesti

Dan 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i Dan Armije RBiH - Odata počast svim šehidima, poginulim i umrlim pripadnicma Armije RBiH


Povodom obilježavanja 15. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i 28. godišnjice osnivanja Armije RBiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zajedno sa ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem i načelnikom Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem, položili su 15. aprila 2020. godine vijence i odali počast svim šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH na Šehidskom spomen mezarju „Kovači“ i groblju/mezarju „Stadion Koševo“.

Dovu za Domovinu, na mezarju „Kovači“ proučio je vojni muftija Hadis ef. Pašalić.Dan 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i Dan Armije RBiH, koji se obilježava u organizaciji Komande 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, ove godine je prilagođen i odvija se u skladu sa odlukama koje se odnose na preventivne mjere u cilju sprječavanja širenja korona virusa.U spomen na šehide, poginule i umrle pripadnike Armije RBiH, delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH položit će vijence i odati počast u kasarnama OS BiH i na drugim lokacijama širom Bosne i Hercegovine.Izjave povodom 15. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH i 28. godišnjice osnivanja Armije RBiH koje su dali ministar odbrane Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović, dostupne su na linku ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=Cc7CUWJkUU4

17 FOTO GALERIJA