Vijesti

Zamjenik Načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije primio u posjetu Vojnog atašea Republike Austrije BiH


Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić 21.oktobra 2020. godine primio je u posjetu vojnog atašea Republike Austrije u Bosni i Hercegovini brigadira Ericha Simburgera i pomoćnika vojnog atašea narednika Filipa Jedrychowskog.

General Jerkić je upoznao brigadira Simburgera o stanju, aktivnostima i prioritetnim ciljevima koje provode Oružane snage Bosne i Hercegovine, te planovima za naredni period.

Zajednički je utvrđeno da je dosadašnja saradnja na vrlo visokom nivou, ali da će se u budućnosti dodatno unaprijediti i proširiti tamo gdje postoje obostrani interesi, prije svega u sferi školovanja, edukacije i zajedničkih aktivnosti.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o dosadašnjoj bilateralnoj saradnji iz oblasti odbrane između BiH i Republike Austrije kao i o pravcima daljeg razvoja i unapređenja saradnje dvije prijateljske zemlje.

Na kraju brigadir Erich Simburger se zahvalio generalmajoru Jerkiću na prijemu te izrazio uvjerenje za nastavak uspješne saradnje u narednom periodu.