Vijesti

Oproštajno - nastupna posjeta komandanta EUFOR-a Zajedničkom štabu Oružanih snaga BiH


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine generalpukovnik Senad Mašović 19. januara 2022.godine primio je oproštajnu posjetu odlazećeg komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Alexandera Platzera i generalmajora Antona Wesselya koji preuzima dužnost novog komandanta.

Tokom posjete general Mašović izrazio je zahvalnost generalu Platzeru za veoma uspješnu saradnju, nesebično angažovanje i pružanje podrške Oružanim snagama Bosne i Hercegovine za vrijeme njegovog mandata i boravka u našoj zemlji, te pomoći EUFOR-a Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, kroz realizaciju različitih zajedničkih programa i projekata saradnje. General Mašović je generalu Platzeru poželio uspjeh u nastavku profesionalne vojne karijere i privatnom životu.

General Platzer se također zahvalio generalu Mašoviću na prijemu i dosadašnjoj uspješnoj saradnji tokom izvođenja zajedničkih aktivnosti OS BiH i EUFOR-a, te naglasio važnost nastavka saradnje u narednom periodu i realizaciju aktivnosti koje imaju obostrani značaj za Oružane snage BiH i EUFOR.

Tokom sastanka general Mašović je izrazio dobrodošlicu generalmajoru Antonu Wesselyu koji preuzima dužnost novog komandanta, uz želje za njegov uspješan profesionalni angažman u BiH.

Sastanku su prisustvovali zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić.

6 FOTO GALERIJA