Vijesti

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH u posjeti Udruzi roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret“ u Čitluku


U povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, u organizaciji Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić sa saradnicima, 22. decembra 2017. godine posjetili su Udrugu roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret“ u Čitluku.

Posjeta ovoj ustanovi s posebnim potrebama svih nacionalnosti, realizovana je u vrijeme adventa kada se katolici pripremaju za radosni dan Božić.

Kako bi uljepšali to vrijeme, a Božić učinili radosnijim i pomogli onima kojima je pomoć drugih potrebna, načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč i vojni biskup mons. Tomo Vukšić, tokom posjete Udruzi roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret“ u Čitluku uručili su vrijednu novčanu donaciju koju pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH tradicionalno, na dobrovoljnoj bazi, prikupljaju i daruju ih onima kojima je to najpotrebnije.

Na kraju posjete, general Jeleč i mons. Vukšić svim uposlenicima i korisnicima ustanove katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, uz ovaj skromni dar, iskreno i od srca, u ime MO i OS BiH i svoje lično ime, čestitali su nadolazeće božićne blagdane te svima poželjeli svaku sreću i dobro zdravlje u Novoj 2017. godini.

U skladu s tim, planirana je aktivnost da delegacija OS BiH u narednim danima posjeti i uruči namijenjene novčane donacije Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju ”Nova nada” u Tomislavgradu i HKD-u ”Izvor” iz Usore za pomoć bolesnoj djeci Usore.

Realizovanjem ovih humanitarnih aktivnosti, MO i OS BiH su još jednom dokazali kako je potrebno malo truda i spremnosti da se uljepšaju životi onima kojima je potrebna pomoć te da se nastavi uspješna suradnja OS BiH s lokalnim zajednicama u BiH što je jedan od glavnih zadataka i prioriteta u njihovom radu.

5 FOTO GALERIJA