Vijesti

ZŠ OS BiH organizovao prijem povodom obilježavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena


Povodom obilježavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena načelnik ZŠ OS BiH generalmajor Senad Mašović i zamjenik NZŠ za resurse, brigadni general Gojko Knežević, su 7.3.2018. godine u Domu OS BiH organizovali tradicionalni svečani prijam za pripadnice ZŠ OS BiH.

U svojim obraćanjima tokom prijema, koji je protekao u svečanoj atmosferi, generali Mašović i Knežević ukazali su na značaj obilježavanja Međunarodnog dana žena kojim se tradicionalno izražava zahvalnost i štovanje pripadnicama ljepšeg pola, a gdje su posebno naglasili značaj i ulogu žena u Oružanim snagama BiH.

Podsjećajući na činjenicu da se u OS BiH trenutno nalaze 622 pripadnice, što čini oko 6,5% sveukupnog brojnog stanja OS BiH, posebno je istaknuto da su žene prisutne na svim nivoima komandovanja i kontrole u sveukupnom rasponu činova, od vojnika i civilnih lica do brigadira, u svim rodovima i službama OS BiH.

Tom prigodom, generali Mašović i Knežević su ispred ZŠ OS BiH i svoje lično ime čestitali 8. mart – Međunarodni dan žena pripadnicama Zajedničkog štaba i svim ženama u MO i OS BiH, poželivši im dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću te puno uspjeha u budućem radu.

Pored svečanog dijela prijema, pripadnicama ZŠ OS BiH uručeni su skromni pokloni kao mali, ali vrijedan znak pažnje i zahvalnosti za njihov profesionalan, nesebičan rad i zalaganje.

8 FOTO GALERIJA