Vijesti

Sanacija terena u svetilištu Majke Božije Gospe Olovske


Pripadnici Inžinjerijskog bataljona/Brigade taktičke podrške se od 07.05.2018. godine nalaze u opštini Olovo gdje se vrši pružanje podrške i pomoći na uređenju svetilišta Majke Božije Gospe Olovske.

Radovi se izvode u sklopu pomoći lokalnim zajednicama, a trenutno se izvode radovi na uređenju prostora oko same crkve. S obzirom da je u planu dograđivanje dodatnih objekata u sklopu kompleksa, a i sanacija same crkve, potrebno je stvoriti određene preduslove za realizaciju tog projekta. Sam objekat crkve je u kritičnom stanju s obzirom na tadašnji zastarjeli način gradnje te je potrebno izvršiti rekonstrukciju nosećih dijelova da bi ista ostala u izvornom obliku i zadržala svoju vrijednost u kulturnom, vjerskom i svakom drugom smislu. Upravnik ovog kompleksa fra Ilija Božović je izrazio zahvalnost MO BiH na razumijevanju trenutne situacije i angažovanju resursa iz sastava Inžinjerijskog bataljona/Brigade taktičke podrške da pomognu u nastojanju da se ovaj vjerski spomenik sačuva i ovjekovječi, jer isti ima veliku vrijednost i značaj za stanovnike ovih krajeva.

Pripadnici Inžinjerijskog bataljona/Brigade taktičke podrške radove uspješno privode kraju. Veoma je bitna činjenica da su pripadnici ove jedinice svjesni važnosti ovog projekta te ulažu dodatne napore kako bi se ovaj projekat realizovao u potpunosti. Ovaj i drugi projekti na kojima su angažovani pripadnici Brigade taktičke doprinose afirmaciji Oružanih snaga BiH u cjelini, pa su zbog toga uvijek traženi i dobrodošli u sve lokalne zajednice kada je riječ o izvođenju inžinjerijskih radova.

3 FOTO GALERIJA