Vijesti

Unaprijeđeno 28 oficira Oružanih snaga BiH


U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu 28.12.2018. godine održan je prijem za 28 oficira Oružanih snaga BiH, iz sastava Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba OS BiH, koji su unaprijeđeni u viši čin.

Na ovoj ceremoniji, osim NZŠ generalpukovnika Senada Mašovića, prisustvovao je i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević.

Ovom prigodom general Mašović uručio je oficirima činove i čestitao na promaknuću u viši čin, te je naglasio važnost ovog događaja u životu i karijeri svakog profesionalnog lica. On je izrazio nadu i lična očekivanja da će promaknuti oficiri pokazati snažnu motivisanost, odlučnost i riješenost u nastavku obavljanja svojih profesionalnih dužnosti, ličnog i profesionalnog razvitka te da će u budućnosti postizati još bolјe i kvalitetnije rezultate na formacijskim dužnostima na kojima su raspoređeni.

Na kraju, general Mašović je svim unaprijeđenim oficirima poželio puno lične, porodične i profesionalne sreće u narednom periodu.

U ime promaknutih oficira skupu se obratio brigadir Nedim Porobić i tom prilikom se zahvalio generalima na organizovanom prijemu, a promaknutim kolegama poželio puno uspjeha u budućem radu.

7 FOTO GALERIJA