Vijesti

Načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović primio načelnika štaba EUFOR-a brigadnog generala Gabora Horvatha


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović sa saradnicima, 08. maja 2019. godine, primio je u oproštajnu posjetu odlazećeg načelnika štaba EUFOR-a u BiH brigadnog generala Gabora Horvatha i brigadnog generala Laslo Szabu koji preuzima dužnost novog načelnika štaba.

General Mašović se zahvalio generalu Horvathu na njegovom doprinosu i angažmanu tokom mandata, te pomoći EUFOR-a u BiH Oružanim snagama BiH, kroz realizaciju programa saradnje na zajedničkim projektima i aktivnostima.

Takođe, istakao je značaj kontinuirane podrške EUFOR-a Oružanim snagama BiH u procesu daljih aktivnosti odbrambene reforme i izvršenja zakonom definisane misije i zadataka, kao i podrške BiH na njenom putu ka evroatlantskim integracijama i članstvu u EU i NATO.

General Horvath se takođe zahvalio na dosadašnjoj izuzetno dobroj profesionalnoj saradnji, tokom realizacije zajedničkih aktivnosti OS BiH i EUFOR-a.

Zajednički je izražena nada i očekivanje za nastavkom uspješne saradnje u narednom periodu. 

Ovom prilikom izražena je dobrodošlica u Bosnu i Hercegovinu brigadnom generalu Laslo Szabi, uz želje za njegov uspješan profesionalni angažman.

Susretu su prisustvovali i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH generalmajor Ivica Jerkić i šef kabineta načelnika ZŠ OS BiH brigadir Edin Fako.            

General Mašović i general Jerkić uručili su prigodne poklone generalu Horvathu, te mu poželjeli uspjeh u nastavku profesionalne vojne karijere i privatnom životu.

5 FOTO GALERIJA