Vijesti

Nastupna i oproštajna posjeta vojnih atašea Republike Poljske Zajedničkom štabu Oružanih snaga BiH


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović primio je 04.10.2019. godine odlazećeg i novoimenovanog vojnog atašea OS Republike Poljske u BiH pukovnike Tomasza Trzcinskog i Zbigniewa Tomalaka.
Tokom posjete težišno se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji Oružanih snaga dvije prijateljske zemlje, kao i potrebama za unaprjeđenje buduće bilateralne saradnje u svim oblastima gdje za to postoje kapaciteti i u Poljskoj i u Bosni i Hercegovini. S tim u vezi general Mašović je tražio od nastupajućeg atašea pukovnika Tomalaka da se u narednom periodu izradi detaljan plan aktivnosti za moguće proširenje bilateralne saradnje.

General Mašović se zahvalio dosadašnjem vojnom atašeu pukovniku Trzcinskom na postignutim rezultatima na planu bilateralne saradnje u oblasti odbrane oružanih snaga dviju zemalja i poželio mu uspješan nastavak karijere na novoj dužnosti.

Novoimenovanom vojnom atašeu pukovniku Tomalaku general Mašović je uputio riječi dobrodošlice i zaželio mu uspješnu vojno-diplomatsku karijeru u BiH.

U nastavku razgovora general Mašović je govorio o dosadašnjim rezultatima postignutim u oblasti odbrane i daljim aktivnostima Oružanih snaga BiH na putu ka euroatlantskim i NATO integracijama.