Vijesti

Nastupna posjeta vojnog atašea OS Francuske Zajedničkom štabu OS BiH


Načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović je 09. oktobra 2019. godine primio u nastupnu posjetu nerezidentnog vojnog atašea R. Francuske sa sjedištem u Beogradu, pukovnika Laurenta Vonderschera.

Tokom sastanka razgovaralo se o dosadašnjoj i budućoj vojno-bilateralnoj saradnji kao i o mogućnostima njenog unapređenja. Posebne teme razgovora bil su podrška R. Francuske Bosni i Hercegovini na njenom putu ka euro-atlantskim i NATO integracijama, spremnosti OS Francuske na unapređenju saradnje po pitanju školovanja na komandno-štabnim kursevima i ratnim školama u R. Francuskoj te budućoj posjeti Bosni i Hercegovini od strane predstavnika Generalne direkcije za međunarodne odnose i strategiju R. Francuske.  

General Mašović je iskazao zavalnost na posjeti te istaknuo da su Oružane snage BiH zahvalne Republici Francuskoj i Ministarstvu odbrane na podršci koju nam pružaju kada je u pitanju učenje Francuskog jezika jer to je prva stepenica odnosno pred uslov za slanje naših pripadnika na stručno-specijalističku obuku i školovanje u Francuskoj.

Na kraju sastanka general Mašović je još jednom čestitao pukovniku Vonderscheru na imenovanju i zaželio mu puno uspjeha u radu te da bude aktivan član Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Pored generala Mašovića i pukovnika Vonderschera sastanku je prisustvovao i brigadir Edin Fako, šef Kabineta načelnika Zajedničkog štaba OS BiH.

2 FOTO GALERIJA