Vijesti

Nastupna posjeta vojnog atašea Republike Slovačke Zajedničkom štabu OS BiH


Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović je 17. oktobra 2019. godine primio u nastupnu posjetu vojnog atašea Republike Slovačke brigadira Milana Mindeka.

General Mašović je ovom prilikom izrazio dobrodošlicu brigadiru Mindeku u BiH, poželio mu uspješan rad na visokoj i odgovornoj dužnosti i izrazio uvjerenje da će njegov angažman doprinijeti unaprijeđenju saradnje između BiH i Slovačke na polju odbrane.

Tokom posjete, zajednički je konstatovano da saradnja Oružanih snaga dvije zemlje je uspješna ali da je potrebno pronalaziti rješenja i modelitete za njeno dalje razvijanje.    

Razgovarano je i o ostvarenim rezultatima u izgradnji i razvoju operativnih sposobnosti i kapaciteta OS BiH na putu ka NATO-u, pri čemu je general Mašović naglasio da Bosna i Hercegovina preduzima brojne aktivnosti sa ciljem ispunjavanja standarda i uslova za punopravno članstvo u NATO i EU.

Na kraju posjete brigadir Milan Mindek se zahvalio generalu Mašoviću na prijemu, te izrazio uvjerenje da će buduća saradnja biti još konkretnija, bolja i uspješnija.

Pored generala Mašovića i brigadira Mindeka sastanku je prisustvovao i brigadir Edin Fako, šef Kabineta načelnika Zajedničkog štaba OS BiH.