Vijesti

Načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović primio pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su tokom 2019. godine ostvarili zapažene rezultate


U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 03. decembra 2019. godine organizovan prijem za pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su tokom 2019. godine uspješno okončali školovanja operativno-strategijskog nivoa, potporučnike koji su u tekućoj godini završili školovanja na Vojnim akademijama u Grčkoj, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Turskoj, te Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i za sportiste, pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su u prethodnom periodu ostvarili zapažene rezultate kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima.
Tim povodom, obratio se Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i izrazio zadovoljstvo što pred sobom ima lica koja su uspješno završila operativni, komandno štabni i dodiplomski nivo edukacije (akademije) kao i najuspješnije sportiste u ovoj godini, a što predstavlja argument da Oružane snage Bosne i Hercegovine imaju viziju kako dostići određene zahtjeve ka sticanju statusa moderne vojske.

„U sve vas je investirano mnogo i truda i novca da bi došli do ovog nivoa edukacije, tako da se od oficira koji su završili operativni nivo edukacije očekuje da u narednim godinama daju puni doprinos u unaprijeđenju oružanih snaga koje trebaju dostići visoke standarde koje zahtjeva NATO u segmentu planiranja i funkcionisanja na operativnom nivou“, rekao je general Mašović.Kazao je da svršenici komandno štabne edukacije trebaju dati svoj maksimum u realizaciji svih uspješnih projekata, te da na komandno-štabnom nivou doprinesu još boljem i efikasnijem funkcionisanju sistemu rukovođenja i komandovanja.

Također, on je istaknuo i naše mlade oficire koji su diplomirali na akademijama širom svijeta, od kojih se očekuje kao komandiri dadnu svoj doprinos na taktičkom nivou te doprinesu jačanju spremnosti Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te se zahvalio našim sportistima koji su nas u ovoj godini obradovali mnogim uspjesima i zapaženim rezultatima.

„Vi ste perspektiva oružanih snaga i od vas se očekuje i zahtjeva da budete uzor svim ostalim pripadnicima oružanih snaga u svom svakodnevnom radu. Nastavite sa uspješnom edukacijom, tj. sportskim rezultatima jer svaki se trud u konačnici isplati“, rekao je za kraj General Mašović.

Pored generala Mašovića, prijemu su prisustvovali i zamjenik Načelnika Zajedničkog štaba za operacije generalmajor Ivica Jerkić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za resurse generalmajor Gojko Knežević, načelnici uprava, te mnogi visoki zvaničnici Ministarstva odbrane i OS BiH.

5 FOTO GALERIJA