Vijesti

Tim za odnose s javnočću OS BiH pratio “Best Warrior Competition” u SAD


U sklopu prirema za takmičenje “Best warrior 2020” u Marylandu (MDNG), od 09 do 11. marta 2020 godine, Tim odnosa s javnošću Oružanih snaga Bosne i Hercegovine uspješno je završio i intenzivnu radionicu “Public Affairs Workshop/Best Warrior Competition”

Radionica je sprovedena u okviru programa Vojska-Vojsci (M2M) sa Nacionalnom gardom Marylanda (MDNG) i u saradnji s Uredom za odbrambenu saradnju (ODC) pri Ambasadi SAD u BiH.

Pripadnici OS BiH koji su učestvovali u radionici Public Affairs Workshop imali su priliku da usvoje vještine srednjeg i naprednog nivoa uređivanja videa, fotografije te pisanje sadržaja.

Cilj trodnevne radionice bio je unaprijediti trenutno znanje tima za odnose s javnošću, koristeći ažurirane vještine komercijalnog i industrijskog standarda vizualne produkcije. Na taj način se povećava stepen saradnje i međusobnog razumijevanja te kvalitetno predstavljanje aktivnosti OS BiH široj javnosti.

Tokom radionice, polaznici su imali priliku posjetiti Defense Information School (DINFOS) i Defense Media Activity (DMA).

Nakon završetka radionice, od 12 do 15. marta 2020. godine, tokom Best Warrior takmičenja Tim je imao priliku da sprovede naučene lekcije i pretvori ih u finalni proizvod.

Svi polaznici iz PA tima uspješno su završili radionicu PAW BWC te tokom cijelog perioda dostojanstveno predstavljali Oružane snage BiH.

6 FOTO GALERIJA