Vijesti

Donacija zaštitne opreme za Oružane snage BiH od strane Ambasade SAD u BiH


Tim za podršku (CMSE) Ambasade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, u prisustvu predstavnika iz NATO Štaba u Sarajevu, 07. maja 2020. godine, na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini, izvršio je podjelu zaštitne opreme za borbu protiv COVID-19 Oružanim snagama BiH i civilnim organizacijama u zoni odgovornosti 4.pbr OS BiH.

Donirana zaštitna oprema u značajnim količinama uručena je 4. pješadijskoj brigadi OS BiH,  domovima zdravlja Mostar, Stari Grad – Mostar, Nevesinje, te Crvenom Križu Grada Mostara a rezultat je koordinacije i uspješne saradnje CIMIC Tima 4.pbr OS BiH, civilnih organizacija u zoni odgovornosti brigade i Tima za podršku civilno-vojne saradnje Ambasade SAD u BiH, koji je izvršio nabavku doniranih sredstava.

Komandant 4.pbr. brigadir Zdravko Rezo zahvalio se timu Ambasade SAD na doniranim sredstvima koja će u značajnoj mjeri pomoći Oružanim snagama BiH u spriječavanju širenja COVID-19, te je iskazao spremnost za nastavak uspješne saradnje u narednom periodu.

U ime domova zdravlja Mostar, Stari Grad – Mostar i Crvenog križa Grada Mostara donirana sredstva su preuzeli čelni ljudi tih organizacija, gospoda Mario Kordić, Edo Kapetanović i Alen Kajtaz, koji su uputili riječi zahvale predstavnicima Tima za podršku civilno-vojne saradnje Ambasade SAD u BiH. Sredstva za dom zdravlja Nevesinje će biti uručena u toku dana u navedenoj ustanovi.

Zajednički je izraženo uvjerenje da se vojna saradnja u narednom periodu nastavi i unaprijedi.

7 FOTO GALERIJA