Vijesti

Generalpukovnik Senad Mašović primio vojnog atašea Hrvatske brigadira Davora Kiralja


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, 16. septembra 2020. godine, primio je u nastupnu posjetu vojnog atašea Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini brigadira Davora Kiralja.

Tom prilikom izrazio je dobrodošlicu brigadiru Kiralju, uz želje za njegov uspješan profesionalni angažman u narednom periodu.

General Mašović je u razgovoru naglasio značaj višegodišnje uspješne saradnje Oružanih snaga BiH sa Oružanim snagama RH, koja se posebno ističe u oblasti školovanja i obuke. Od 2006. godine do sada na visokim vojnim ustanovama OS Republike Hrvatske školovao se značajan broj pripadnika OS BiH, kao i kadeta na vojnim akademijama u Zagrebu. General Mašović je takođe jasno naglasio želju za unapređenjem bilateralne vojne saradnje sa Republikom Hrvatskom kao članicom NATO saveza i EU, kao i unapređenja regionalne saradnje.

Novoimenovani vojni ataše brigadir Kiralj je iskazao uvjerenje za nastavkom uspješne saradnje u narednom periodu, te nastavku pružanja podrške Republike Hrvatske Oružanim snagama BiH, kao i podrške BiH na njenom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji i NATO-u.