Vijesti

Sastanak Načelnika Zajedničkog štaba OS BiH sa Komadantom EUFOR-a


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine generalpukovnik Senad Mašović, 17. septembra 2021. godine, sastao se sa komandantom EUFOR-a u BiH generalmajorom Alexanderom Platzerom.

Tokom sastanka razgovarano je o trenutnim aktivnostima Oružanih snaga BiH, nastavku saradnje Oružanih snaga BiH i EUFOR-a, sa posebnim osvrtom na buduću saradnju. Tom prilikom, general Platzer je informisao generala Mašovića o predstojećoj EUFOR-ovoj vježbi „Brzi odgovor 2021“, koja će se održati na teritoriji Bosne i Hercegovine, a gdje će učešće, pored drugih međunarodnih snaga i sigurnosnih institucijama Bosne i Hercegovine, uzeti i pripadnici Oružanih snaga BiH. General Platzer je iskazao posebnu zahvalnost Oružanim snagama BiH na učešću na predmetnoj vježbi i posvećenosti jačanju sigurnosni i sigurnosnih kapaciteta Bosne i Hercegovine.

General Mašović je istakao da je saradnja Oružanih snaga BiH i EUFOR-a već dugi niz godina na vrlo visokom nivou te da EUFOR pruža potrebnu podršku Bosni i Hercegovini i Oružanim snagama BiH na njenom putu ka evroatlantskim integracijama.

General Platzer se zahvalio na prijemu, te izrazio nadu za nastavkom uspješne saradnje uz posvećenost nastavka pružanja podrške Oružanim snagama BiH u izvršavanju Zakonom o odbrani propisanih zadataka.

6 FOTO GALERIJA