Vijesti

Obilježen nebeski zaštitnik lokacije kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice i patron kapelice sv. Ivan Pavao II


Svetom misom, slavljenom u kapelici sv. Ivana Pavla II na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, 23.10.2017. godine, obilježena je svetkovina nebeskog zaštitnika lokacije i patrona kapelice. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan 5. pbr OS BiH don. Jakov Pavlović.

Misnom slavlju su prisustvovali djelatnici katoličke vjeroispovijesti s lokacije kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice te djelatnici katoličke vjeroispovijesti s lokacija 5. pbr OS BiH .

U svojoj propovijedi povodom proslave nebeskog zaštitnika lokacije kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, don. Pavlović je naglasio da se sv. Ivan Pavao II, s osobitim žarom srca zauzimao za mir u svijetu, među pojedincima i narodima... za pravednost, da je bio protiv svakog oblika robovanja, tlačenja i izrabljivanja, te da se zalagao za ekumenizam u kršćanstvu i za dijalog s drugim religijama.

Nakon misnog slavlja, djelatnici katoličke vjeroispovijesti s lokacije organizovali su zakusku kojoj su prisustvovali i djelatnici drugih vjeroispovijesti.

4 FOTO GALERIJA