Vijesti

Obilježen nebeski zaštitnik kasarne “Mato Lučić-Maturica” i patron kapelice sv. Martina


U kasarni „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku 10.11.2017. godine obilježena je svetkovina sv. Martina, nebeskog zaštitnika i patrona kapelice i kasarne u kojoj je smještena 2. pješadijski bataljon 5. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Sveta misa slavljena je u kapelici sv. Martina, a misno slavlje je uz koncelebriranje svećenika Kreševskog dekanata i vojnih kapelana, predvodio velečasni don Ivan Turudić vojni kapelan 4. pješačke brigade OS BiH.

Misnom slavlju, osim djelatnika 2. pješadijskog bataljona bili su prisutni visoki oficiri OS BiH, dužnosnici civilnih struktura lokalne zajednice i predstavnici Udruženja proizašlih iz Domovinskog rata.

Svečanost obilježavanja svetkovine sv. Martina svojim je nastupom uljepšao mješoviti pjevački zbor sastavljen od djelatnika 2. pješadijskog bataljona /5. pbr OS BiH.

Propovjednik, vlč. don Ivan Turudić je u svojoj propovijedi naglasio da je Svetost Martinova jedan od načina kako se može ostvariti svetost u svojoj svakodnevici, u svome zvanju i profesiji.

4 FOTO GALERIJA