Vijesti

Obolježen nebeski zaštitnik kapelice na lokaciji kasarne i aerodroma “Dubrave” Živinice, svetog Ivana Pavla II


Svetom misom, slavljenom u kapelici sv. Ivana Pavla II na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, 22. oktobra 2018.godine, obilježena je svetkovina nebeskog zaštitinika kapelice na lokaciji. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan 5.pbr OS BiH, don. Jakov Pavlović.

Misnom slavlju su prisustvovali pripadnici katoličke vjeroispovijesti sa lokacije kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice te pripadnici katoličke vjeroispovijesti sa lokacija 5.pbr OS BiH .

U svojoj propovjedi povodom proslave nebeskog zaštitnika kapelice na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, don. Pavlović je naglasio da se sv. Ivan Pavao II, sa ličnim žarom srca zauzimao za mir u svijetu, među pojedincima i narodima, za pravednost. Bio protiv svakog oblika robovanja, mučenja i izrabljivanja, te se zalagao za ekumenizam u kršćanstvu i za dijalog sa drugim religijama.

Nakon misnog slavlja, pripadnici katoličke vjeroispovijesti sa lokacije organizirali su zakusku kojoj su prisustvovali i pripadnici drugih vjeroispovjesti.

6 FOTO GALERIJA