Vijesti

Uskršnji prijem od strane pripadnika katoličke vjeroispovijesti COO/KOiD


Dana 24.04.2019. godine u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću upriličen Uskršnji prijem od strane pripadnika katoličke vjeroispovijesti COO/KOiD.

Na početku prijema prisutnima se obratio komandant COO/KOiD pukovnik Alem Kaplan. U svom govoru svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti čestitao je sretne Uskršnje blagdane. Također je naveo da bogatstvo naše različitosti, multinacionalni sastav centra za osnovnu obuku i OS BiH u cjelini, uvažavanje i poštovanje drugog i drugačijeg su impuls i snaga nastavka jačanja odbrambenog sistema BiH.

Uz skromnu trpezu koju su pripremili pripadnici katoličke vjeroispovijesti prisutnima se obratio pukovnik Zoran Barbić, načelnik štaba u COO.

Pukovnik Barbić zahvalio se svima na prisustvovanju i uveličavanju jednog od najvećih praznika u kršćanstvu. Čestitao je svim katolicima sretan i blagosloven Uskrs, a pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti predstojeći Vaskrs.

Nakon toga obratio se i glavni kapelan OS BiH don Željko Čuturić uz čestitke svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti te je istakao važnost međuljudskih odnosa, razvijanje dijaloga ljubavi i pomirenja, nadilaženja vlastite uskogrudnosti i obzira za gajenje istinske saradnje, napretka i povjerenja.