Vijesti

Uskršnji prijem u Komandi za obuku i doktrinu


Na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku, a povodom Uskršnjeg domjenka, pripadnici KOiD katoličke vjeroispovijesti priredili su svečani prijem za pripadnike KOiD i polaznike kurseva koji su se zatekli na lokaciji Travnik.

Riječima dobrodošlice i u ulozi domaćina, prisutnim se obratio načelnik odsjeka za standardizaciju Odjeljenja za doktrinu KOiD pukovnik Ivan Kurevija, koji je u svoje ime i u ime komandanta KOiD, pripadnicima OS BiH katoličke vjeroispovijesti čestitao Uskrs, a svim prisutnim izrazio zahvalnost na mnogobrojnom prisustvu i uveličavanju katoličkog blagdana Uskrsa.

Bataljonski kapelan don Goran Kosić se u svom govoru kratko osvrnuo i na sam značaj blagdana Uskrsa kao bitnog dana za sve katolike, ali i neizostavan običaj uskršnjih jaja koji simboliziraju zajedničko druženje, toleranciju i ljubav jednih prema drugima. Također je spomenuo, da i ako se na prijemu nalazi ljudi raznih religija i svjetonazora, i svi su okrenuti jednom cilju, a to je bolji život i suživot, te izgradnja sebe kao ličnosti, ali i sebe kao profesionalnog lica. Poslije tradicionalne katoličke čestitke za Uskrs, molitvom je blagoslovio bogato priređenu trpezu, poslije čega je zajedničko druženje nastavljeno u pozitivnoj atmosferi.

Napominjemo da su i podčinjeni centri KOiD, u svojim sastavima i u skladu sa svojim mogućnostima također organizovali uskršnji prijem za sve pripadnike svojih jedinica.

5 FOTO GALERIJA