Vijesti

Organizacija domjenka u povodu katoličkog blagdana Božića


U povodu obilježavanja predstojećeg katoličkog blagdana Božića, 12.12.2019. godine na lokaciji kasarne „Kozara“ Banja Luka upriličen je tradicionalni božićni domjenak, svečani prijem za brojne pripadnike OS BiH sa vojnih lokacija koje gravitiraju gradu Banja Luci i goste iz političkg, vojnog i vjerskog života.

Prisutnima su se obratili brigadir Marko Mandić, predsjednik organizacionog odbora za pripremu domjenka i vojni biskup mons. Tomo Vukšić.

Brigadir Mandić je u pozdravnom govoru pozdravio sve prisutne i zahvalio se na odzivu. U nastavku je katolicima i pravoslavcima poželio sretne i blagoslovljene predstojeće Božićne blagdane, a svim prisutnim sretnu i uspješnu novu 2020. godinu.

U svom obračanju vojni biskup mons. Tomo Vukšić istakao je značaj zajedničkog obilježavanja vjerskih blagdana u OS BiH.

Prije domjenka u kapeli na lokaciji „Kozara“ za vjernike-katolike služena je sveta misa koju je predvodio mons. Tomo Vukšić.

Tradicionalni svečani Božićni koncert i domjenak za predstavnike političkog, vojnog, vjerskog, kulturnog i privrednog života BiH, te predstavnike diplomatskog zbora i međunarodnih organizacija u BiH biće upriličen 17.12.2019. godine u Domu OS BiH u Sarajevu, čiji će domaćin biti ministrica odbrane BiH Marina Pendeš.

9 FOTO GALERIJA