Vijesti

Obilјežavanje krsne slave Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka OS BiH u kasarni „Bilećki borci“ Bileća


U kasarni „Bilećki borci“ Bileća 28.06.2017. godine održana je svečanost povodom obilјežavanja krsne slave Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Vidovdana.

U hramu „Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog Čudotvorca“ u krugu kasarne služena je sveta liturgija, a zatim je za zvanice organizovan i slavski ručak.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve, boračkih organizacija Republike Srpske, penzionisani pripadnici Vojske Republike Srpske, načelnik općine Bileća gospodin Milјan Aleksić, zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, predstavnici medija te ugledni privrednici s prostora istočne Hercegovine.

Prisutnima se obratio komandant 2. pješadijskog batalјona major Nebojša Ivezić, koji je u pozdravnom govoru čestitao krsnu slavu i naglasio važnost čuvanja tradicija u okviru Oružanih Snaga BiH kao i odličnu saradnju vojnika i starješina koji rade u kasarni s narodom Bileće i Hercegovine.

Jedinstvo koje je pokazano prilikom svečanosti, jasno pokazuje da se u kasarni "Bilećki borci" Bileća pozivaju, i prihvaćaju svi lјudi s dobrim namjerama, i da se krsna slava Svetog cara Lazara dostojno slavi u skladu sa svijetlim tradicijama naroda Hercegovine.