Vijesti

Prisustvo delegacije MO BiH ustoličenju Njegovog Preosveštenstva g. Atanasija episkopa Mileševskog


Delegacija MO BiH na čelu s brigadnim generalom Radovanom Ilićem 06.08.2017. godine, prisustvovala je ustoličenju g. Atanasija novog episkopa Mileševskog.

U delegaciji su bila i dvojica vojnih sveštenika Pravoslavnog dušebrižništva MO BiH (protojerej Milorad Milinković, nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva i jerej Duško Lalović, brigadni sveštenik brTP u Rajlovcu).

Delegacija je srdačno dočekana i primljena u Eparhiji Mileševskoj, te je prisustvovala Svetoj arhijerejskoj Liturgiji i ustoličenju novog episkopa. Svetu Liturgiju je služio Njegova Svetost patrijarh Srpski gospodin Irinej uz sasluženje više arhijereja i sveštenstva pomenute eparhije.

Brigadni general g. Radovan Ilić je u toku svečane trpeze pozdravio prisutne, te se prigodnim govorom zahvalio episkopu Atanasiju na uspješnom vođenju i usmjeravanju vojnih sveštenika kao i pripadnika OS BiH pravoslavne vjeroispovijesti. Također, general je poželio Bogom blagosloveno i uspješno obavljanje nove dužnosti Vladike Atanasije kao episkopa Mileševskog.