Vijesti

Pokloničko putovanje manastiru Tavna


Pripadnici Operativne komande OS BiH, pravoslavne vjeroispovijesti, 28.09.2017.godine izvršili su pokloničko putovanje srednjovjekovnom manastiru Tavna u regiji Bijeljine.

U sklopu aktivnosti realizovana je posjeta 3.pješadijskom bataljonu 5.pbr, u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“, u Bijeljini. Komandant 3.pješadijskog bataljona 5.pbr major Roberto Gašić upoznao je prisutne sa životom, radom i trenutnim angažovanjem bataljona.

Komandant OK OS BiH general-major Dragan Vuković poželio je puno uspjeha komandantu 3.pješadijskog bataljona majoru Robertu Gašiću na nedavno primljenoj dužnosti.

Nakon posjete 3.pješadijskom bataljonu pripadnici OK OS BiH su posjetili srednjevjekovni manastir Tavna, gdje su se sastali sa igumanijom Martom i sestrinstvom manastira. Igumanija Marta je prisutne goste iz OK OS BiH kao i pripadnike MUP RS, boračke organizacije i pripadnike vatrogasne brigade grada Bijeljina, upoznala sa istorijom i aktivnostima koje ovaj manastir sprovodi.

Poklonička putovanja su dio planiranih vjerskih aktivnosti koje realizuju sve konfesije tokom godine i predstavljaju važan dio duhovnog jačanja i izgradnje kolektiva OK OS BiH.

5 FOTO GALERIJA