Vijesti

Episkop bihaćko-petrovački g.Sergije posjetio OK OS BiH


Kamp Butmir, ponedjelјak 16.04.2018. -- Komandant Operativne komande OS BiH brigadni general Radovan Ilić primio je u nastupnu posjetu Nјegovo Preosveštenstvo Episkopa bihaćko-petrovačkog g.Sergija, vojnog Episkopa Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH. Prijemu su prisustvovali protojerej Milorad Milinković, g.Uglјeša Novak i pukovnik Siniša Antelјević.

General Ilić je upoznao Nј.P.Episkopa g.Sergija sa misijom, zadacima i trenutnim aktivnostima komande i jedinica OK OS BiH. Tokom razgovora, general Ilić je istakao važnu ulogu Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva i odličnu saradnju u organizaciji i osiguranju cjelokupnog vjerskog života pravoslavnih vjernika u OK OS BiH.

Nјegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački g.Sergije je izrazio zadovolјstvo svojom prvom posjetom u Operativnoj komandi OS BiH ističući značaj duhovnog i vjerskog života u OS BiH.

Sagovornici su razgovarali i o narednim aktivnostima značajnim za pravoslavne pripadnike MO i OS BiH, sa posebnim akcentom na 12.maj-Dan Vojske Republike Srpske i Dan 3.pješadijskog (Republika Srpska) puka i na Vidovdan - Krsne slave VRS.

5 FOTO GALERIJA