Vijesti

Episkop Sergije služio svetu arhijerejsku liturgiju u kasarni „Bilećki borci“ Bileća


Nјegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i vojni gospodin Sergije, 30.11.2018.godine, služio je svetu liturgiju u hramu „Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog Čudotvorca“ u krugu kasarne „Bilećki borci“ Bileća.

Episkopu su sasluživali vojni sveštenici, jerej Aleksandar Šmanja, jerej i paroh Čaplјinski Marko Gojačić kao i sveštenici iz bilećke parohije. Pored pripadnika 2.pješadijskog batalјona Svetoj liturgiji je prisustvovao predstavnik komande 4.pbr. brigadir Dušan Lužaić kao i veliki broj građana Bileće.

Nakon pročitanog jevanđelјa, episkop Sergije je u besjedi istakao da je važno da se ugledamo na Hrista, jer da je nošenje uniforme častan poziv i da smo u duhovnom smislu i Hristovi vojnici. Govoreći da smo u danima velikog Božićnog posta posjetio je vojnike i starješine da post nije samo suzdržavanje od jela i pića, nego i od zlih djela i nečasnih misli.

Poslije molitve, za sve prisutne je upriličena trpeza lјubavi.

Komandant 2.pješadijskog batalјona pukovnik Nebojša Ivezić je tom prilikom poželio dobrodošlicu časnim ocima Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa episkopom Sergijem i istakao da pripadnici 2.pb-a imaju sve uslove za neometano vršenje vjerskih obreda kao i da batalјonski sveštenik Aleksandar Šmanja predano i svakodnevno, vrši molitve u crkvi koja se nalazi u krugu kasarne.

13 FOTO GALERIJA