Vijesti

Druženje sa djecom pripadnika 3. pješadijskog batalјona 5. pbr OS BiH


U saradnji sa pravoslavnim dušebrižništvom, pripadnici 3. pješadijskog bataljona 5. pbr su 18.12.2015. godine organizovali svečanost u povodu pravoslavnog praznika posvećenog Svetom Nikolaju, Arhiepiskopu mirlikijskom Čudotvorcu – Nikoljdan, u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini.

Svečanost je organizovana za djecu pripadnika 3. pješadijskog bataljona i drugih jedinica smješteni u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini.

Drage goste su pozdravili komandant bataljona major Sreten Milošević, bataljonski sveštenik protojerej Vaso Popović, predstavnici bataljona, a aktivnost je sprovedena u spomen-hramu Sv. kneza Lazara i svih svetih mučenika u kasarni.

Nikoljdanski i novogodišnji praznici predstavljaju sretan, uzbudljiv period оdrastanja i sazrijevanja ličnosti, veoma je važan za djecu i pamti se cijelog života. Pripadnici 3. pješadijskog bataljona u saradnji sa pravoslavnim dušebrižništvom učinili su sve da na svečanosti bude veselo sa puno pjesme.

U sklopu svečanosti organizovane su dječije recitacije pjesmica u znaku nadolazećih praznika, a kao nagradu djeca su dobila slikovnicu o životu i djelu Patrijarha Pavla.


Komandant bataljona, major Milošević obraćajući se prisutnima naglasio je: “Djeca su najveće blago, a ujedno i obaveza, borimo se da imaju bezbjedno i bezbrižno djetinjstvo i radimo kako bi imali svijetlu budućnost. A vi djeco, budite vrijedni i marljivi kako biste bili na radost i ponos vaših roditelja i svih nas“.

Oštre vojničke komande i vojničku disciplinu nakratko je zamjenila dječija graja, pjesma, smijeh i sve je podsjećalo na praznični ambijent u kome su podjednako uživali i djeca i roditelji.