Vijesti

Božićni prijem u Komandi za obuku i doktrinu

Na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku 12.01.2016. godine, a povodom pravoslavnog Božića, pripadnici OS BiH pravoslavne vjeroispovijesti priredili su svečani prijem za pripadnike KOiD-a i zvanice iz političkog, kulturnog i vjerskog života. Prijemu su, pored pripadnika KOiD-a, prisustvovali ispred Zajedničkog štaba generalmajor Mirko Tepšić, ispred Komande za podršku brigadni general Gojko Knežević, brigadir Rajko Knežević, generalni inspektor i drugi predstavnici MTT-a EUFOR-a koji su stacionirani u kasarni “Travnik”, premijer SBK gospodin Tahir Lendo, načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, predstavnici MUP-a SBK, i predstavnici vjerskih institucija iz Travnika.

Riječima dobrodošlice prisutnima se obratio pukovnik Milorad Krajšumović, v.d. načelnik štaba KOiD-a, i ovom prilikom je pripadnicima OS BiH pravoslavne vjeroispovijesti čestitao Božić tradicionalnim pozdravom “Hristos se rodi”, a svim prisutnim izrazio zahvalnost za veličanje najvećeg hrišćanskog praznika Božića.

Generalmajor Mirko Tepšić koji prvi put prisustvuje obilježavanju vjerskog praznika u kasarni “Travnik”, istakao je da je pozitivno iznenađen načinom zajedničkog obilježavanja pravoslavnog Božića. Svim prisutnim zaželio je uspješnu 2016. godinu posebno u segmentu profesionalnog odnosa prema zadacima, naglasivši specifičnost Komande za obuku i doktrinu u sastavu OS BiH.

Štabni sveštenik KP OS BiH jerej mr. Dragan Grujić nakon čestitke za Božić i Novu godinu svim prisutnim ukazao je na pozitivnosti ovakvog načina obilježavanja vjerskih praznika u OS BiH, kao i pozitivnom odnosu sa lokalnom zajednicom, a koja je posebno izražena na lokaciji kasarne “Travnik”. Dani Božića su dani jedinstva i pomoći drugima, a ovo je izuzetna prilika da jedni drugima pružimo ruku pomirenja i oprosta, da prošlost ostavimo iza sebe i sretno živimo u Bosni i Hercegovini.

5 FOTO GALERIJA