Vijesti

U kasarni “Travnik” uprilićen božićni prijem


Na lokaciji kasarne “Travnik” u Travniku, 16.01.2020. godine, a povodom obilježavanja pravoslavnog Božića, pripadnici KoiD-a pravoslavne vjeroispovjesti priredili su svečani prijem za pripadnike KoiD-a i zvanice iz civilnog, kulturnog i vjerskog života, kao i penzionisane pripadnike OS BiH.

Riječima dobrodošlice prisutnim se obratio Načelnik štaba KoiD-a brigadir Danko Petrušić, koji je pripadnicima OS BiH pravoslavne vjeroispovjesti, tradicionalnim pozdravom čestitao Božić, a svim prisutnim izrazio zahvalnost za prisustvo i uveličavanje pravoslavnog blagdana Božića. Takođe se u svom govoru kratko osvrnuo i na značaj blagdana Božića kao bitnog dana za sve pravoslavce, ali i kao jedan zajednički način ponašanja za sve ljude u vjeri i one koji žele živjeti u ljubavi i slozi sa drugima. „Ovo je prilika i da sumiramo rezultate iz prošle godine i da sve greške koje su bile ispravimo, te oprostimo jedni drugima, ali i da uz mnogo više ljubavi, mira i međusobnog povjerenja gradimo suživot u našoj lokalnoj zajednici. Siguran sam da ćemo naći snage da u 2020 .godini na tom putu budemo spremni pomoći jedni drugima“ poručio je brigadir Danko Petrušić.

Poslije tradicionalnog pravoslavnog pozdrava i blagoslova, od strane majora Perić Siniše, nastavljeno je druženje uz bogatu zakusku i prijatnu atmosferu.

5 FOTO GALERIJA