Vijesti

Proslava Vidovdana u Banjaluci u organizaciji 1/6.pbr

Pripadnici 1.pješadijskog batalјona su 28.06.2016.godine u porti crkve Svetog Velikomučenika Kneza Lazara u Banjaluci zajedno sa sveštenicima Srpske Pravoslavne Crkvene Opštine Lazarevo organizovali obilјežavanje Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog (Republika Srpska ) puka.

Svetu liturgiju u crkvi Lazarici služili su sveštenici ove crkve uz sasluženje brigadnog sveštenika, a nakon liturgije i parastosa poginulim borcima uslijedio je slavski ručak kojem je pored pripadnika batalјona i drugih jedinica OS BiH prisustvovao i veliki broj predstavnika civilnih institucija grada Banja Luka, kao i pravoslavnih vjernika iz mjesne zajednice Lazarevo u kojoj se nalazi i kasarna Kozara.

Tradiocionalno se pokazalo da su pripadnici batalјona na čelu sa komandantom pukovnikom Savom Vidakovićem zajedno sa sveštenicima SPCO Lazarevo bili dobri domaćini i organizatori, te je obilјežavanje jednog od najvećih pravoslavnih praznika proteklo planski i dostojanstveno. Komandant batalјona je pozdravio sve prisutne, naglasio značaj Vidovdana i zahvalio se svim gostima na dolasku želeći da se svi ugodno osjećaju na pripremlјenom slavskom ručku. Pripremlјenu trpezu blagoslovili su sveštenici.