Vijesti

Vaskršnji prijem u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“

U kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini pripadnici 3.pb/5.pbr OS BiH, dana 18.04.2016. godine, organizovali su prijem povodom Vaskrsa – vaskrsenja Isusa Hrista, najveće hrišćanske svetkovine.

Obilježavanje Vaskrsa počelo je služenjem Svete Liturgije u Vojnoj crkvi „Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih“, koju su služili brigadni sveštenik jerej Ivan Savanović i protonamjesnik Vaso Popović, sveštenik u 3. pješačkom bataljonu 5.pbr OS BiH.

Liturgiji su prisustvovali predstavnici državnih i republičkih institucija, institucija Grada Bijeljina, Načelnik štaba 5. pbr, te pripadnici jedinica OS BiH pravoslavne vjeroispovjesti koji gravitiraju Gradu Bijeljina.

Pozdravljajući sve prisutne hrišćanskim pozdravom HRISTOS VASKRSE – VAISTINU VASKRSE, sveštenik bataljona čestitao je Vaskršnje prisutnim uz riječi: „Neka Vakrs u vaša srca unese radost i podstakne na slogu, mir na zemlji, a među ljudima dobru volju i ljubav“.       

Nakon liturgije upriličen je koktel u brifig sali komande 3.pb, gdje se obratio komandant bataljona pukovnik Sreten Milošević, ističući da je vrijeme u kojem živimo puno izazova i iskušenja te poželio da se na Vaskrs prisjetimo pravih vrijednosti, međusobnog uvažavanja, ljubavi i sloge.

6 FOTO GALERIJA