Vijesti

Vaskršnji prijem u kasarni OS BiH „Rajlovac“


Povodom obilježavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, 20.04.2017. godine, u kasarni OS BiH „Rajlovac“ organizovan je tradicionalni Vaskršnji prijem. Pored brojnih pripadnika jedinica smještenih na lokacijama „Rajlovac“ i “Butila“ svečanost su svojim prisustvom uveličali mnogobrojni gosti među kojima su bili komandant OK OS BiH general major Dragan Vuković, vojni povjerenik gospodin Boško Šiljegović, komandant brZSiPZO brigadir Dragan Nakić i predsjednik općine Istočno Novo Sarajevo gospodin Ljubiša Ćosić.

Prisutnima se prvo obratio komandant lokacije kasarne “Rajlovac OS BiH” i komandant Brigade taktičke podrške brigadir Amir Čorbo, poželio dobrodošlicu na lokaciju, čestitao Vaskrs i Uskrs pripadnicima pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti koji su praznik proslavili 16.04.2017. godine i svima zaželio dobro zdravlje, uspjehe na svakodnevnim poslovima i porodičnu sreću u narednom periodu.

U nastavku, prisutnima se obratio načelnik štaba Brigade taktičke podrške pukovnik Milorad Krajšumović, pozdravio sve prisutne i u svom obraćanju istakao važnost Vaskrsenja Hrista kao događaja koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, dobra nad zlom i iznio važnost zajedničkog obilježavanja svih vjerskih praznika u cilju međusobnog razumijevanja.


Nakon toga nastojatelj pravoslavnog dušebrižništva protojerej Milorad Milinković je pozdravio sve prisutne i istakao da vaskrsenje Hrista predstavlja najveći praznik u hrišćanskoj godini. Vaskrs svima ukrepljuje snagu i vjeru u pobjedu istine i pravde nad bezakonjem i nepravdom. Vaskršnji praznici nam osvjetljavaju put i ukazuju da kao ljudi uvijek slijedimo pravo i pravdu i poštujemo Božije i ljudske zakone, ali i da poštujemo i ne zaboravimo svoju tradiciju i običaje.