Vijesti

IFTARSKO DRUŽENJE U KASARNI „KOSOVA“ USTIKOLINA


Pripadnici 3. pješadijskog bataljona upriličili su zajednički iftar, dana 13.06.2017. godine (18. Ramazana 1438 h.g.) na lokaciji kasarne „Kosova“ Ustikolina.

Nakon klanjanja akšam namaza u mesdžidu kasarne “Kosova”, iftarilo se na otvorenom. Poslije učenja dove i kratke poruke bataljonskog imama prisutnima se obratio komandant 3. pješadijskog bataljona major Mirnes Čosić koji je prisutnima zaželio dobrodošlicu i zahvalio se svima koji su odvojili svoje vrijeme i svojim prisustvom uveličali ovaj iftar, nakon čega je prisutne kratko informisao o aktuelnostima u 3. pješadijskom bataljonu sa težištem na procesu obuke i aktivnostima koje su realizovane u proteklom periodu kao i zadatke koji očekuju ovu jedinicu u budućnosti.

Posebno je istakao izrazitu saradnju sa civilnim strukturama gdje je bataljon učestvovao u podršci i organizaciji kulturnih, sportskih i vjerskih manifestacija na ovom području. Nakon prigodnog govora majora Čosića klanjan je Teravih namaz i nastavak druženja uz kahvu, te ispraćaj gostiju

Ovo iftarsko druženje pored pripadnika jedinice svojim prisustvom uveličali su predstavnici Ministarstva odbrane BiH na čelu sa zamjenikom MO BiH gosp. Sead Jusić, komandant 5. pbr brigadni general Kenan Dautović, vojni muftija Hadis ef. Pašalić, goraždanski muftija Remzija ef. Pitić, pripadnici ZŠ i OK OS BiH, predstavnici civilnih organa vlasti sa područja BPK, predstavnici boračkih udruženja, ugledni privrednici, te penzionisani pripadnici OS BiH kao i ostali dragi nam gosti i prijatelji.

9 FOTO GALERIJA