Vijesti

Prigodno predavanje u povodu obilježavanja Mevluda – rođenja Muhammeda a.s. u 4. pbr


Glavni imam Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Nesib ef. Hadžić, te predsjednik Udruženja Ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i šef Ureda za bošnjačku dijasporu Rijaseta Islamske zajednice Mensur ef. Pašalić boravili su u četvrtak, 07.12.2017. godine, u posjeti Komandi i jedinicama 4. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na lokaciji kasarne “Božan Šimović“ u Čapljini.

Posjeta je organizovana u povodu realizacije planskih aktivnosti Vojnog muftijstva na obilježavanju mjeseca Mevluda - mjeseca rebiu-l-evvela - u kojem je rođen posljednji Allahov poslanik Muhammed s.a.v.s. Tom prilikom Nesib ef. Hadžić i Mensur ef. Pašalić održali su prigodno, sadržajno i inspirativno predavanje za pripadnike komandi i jedinica smještenih na ovoj lokaciji, koji su prisustvovali u velikom broju.

Goste na lokaciji u Čapljini su dočekali načelnik štaba 4. pješadijske brigade brigadir Senad Memić i brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić koji su izrazili riječi dobrodošlice i zahvalili se u ime komandanta i pripadnika 4. pješadijske brigade na ovoj posjeti i realizaciji planiranog predavanja, kojim je obilježen Mevlud – rođenje Božjeg poslanika Muhammeda a.s.

Nakon održanog predavanja, zajednički je klanjan podne – namaza u vojnom mesdžidu, te izvršen obilazak biblioteke mesdžida na ovoj lokaciji.                             

2 FOTO GALERIJA