Vijesti

Posjeta Glavnog imama OS BiH lokaciji kasarna „Kozara“ Banja Luka


U sklopu predramazanskih obilazaka komandi i jedinica OS BiH, Glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić je dana 10.05.2018. godine boravio na lokaciji kasarne „Kozara“ Banja Luka.

Gosta su primili Zamjenik komandanta KP OS BiH za resurse brig. Rusmir Mrković i štabni imam Salih ef. Grabus. Prijemu su još prisustvovali Haris ef. Hadžić i Bećir ef. Meštrovac.

Pored riječi dobrodošlice i zahvalnosti na posjeti, tokom susreta razgovarano je o vjerskom životu pripadnika islamske vjeroispovjesti u komandama i jedinicama na lokaciji kasarne „Kozara“ Banja Luka, s težištem na pripremama za organizaciju života i rada u toku mjeseca Ramazana.

Glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić je u mesdžidu kasarne „Kozara“ Banja Luka održao prigodno predavanje za pripadnike komandi i jedinica smještenih na lokacijama „Kozara“, „Mika Bosnić“ i „Mahovljani“. U toku predavanja posebno se osvrnuo na pripreme, obaveze i blagodati nastupajućeg mjeseca Ramazana. Svim prisutnima je poželio da iz mjeseca Ramazana iziđu sa čvršćom vjerom u Boga i da se međusobno približimo jedni drugima.

Nakon završenog predavanja zajednički je klanjan podne-namaz.

4 FOTO GALERIJA