Vijesti

Prigodno predavanje povodom rođenja Muhammeda a.s. u 4. pbr


Glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić je u četvrtak, 15.11.2018. godine, a u povodu obilježavanja 12. Rebiu-l-evvela - rođenja Muhammeda a.s. posjetio komandu i jedinice na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini.

Ova posjeta je organizovana na osnovu planskih aktivnosti brigadnog imama 4.pbr, povodom obilježavanja 12. Rebiu-l-evvela – rođenja Muhammeda a.s.. Tom prilikom glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić je održao prigodno i inspirativno predavanje za Bošnjake-muslimane, koji borave i rade na lokaciji „Božan Šimović“ – Čapljina.

U svom izlaganju Nesib ef. Hadžić je posebno ukazao na važnost i značaj rođenja Muhammeda a.s. u povijesti čovječanstva. Između ostalog naglasio je, da je od velike važnosti i značaja da poznajemo život i misiju Božjeg poslanika Muhammeda a.s., koji je naš najbolji uzor i koji je poslan kao darovana milost svim svjetovima.

Zajedno sa glavnim imamom OS BiH, u posjeti kasarni „Božan Šimović“ – Čapljina bio je i predsjednik Udruženja Ilmijje IZ u BiH Mensur ef. Pašalić koji se, također, prigodnim riječima ukratko obratio prisutnom skupu.

Na kraju predavanja brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić zahvalio se gostima na posjeti i održanom predavanju.

Neposredno nakon predavanja, glavnog imama OS BiH su primili komandant 4.pbr brigadir Zdravko Rezo i načelnik štaba 4.pbr brigadir Senad Memić.

4 FOTO GALERIJA