Vijesti

Bajramski prijem u Operativnoj komandi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine


Pripadnici OK OS BiH zajedno sa starješinama iz Komande za podršku OS BiH i brigadnim imamom Harisom ef. Hadžićem, u Operativnoj komandi OS BiH, dana 13. juna 2019. godine obilježili Ramazanski bajram.

Prisutnima se obratio brigadni imam Haris ef. Hadžić čestitajući Ramazanski bajram muslimanima i zahvalјujući se svim ostalim prisutnim starješinama i civilnim licima, koji su uveličali ovaj prijem. U svom govoru brigadni imam ef. Hadžić je istakao duhovni značaj proslave Ramazanskog bajrama kao i značaj izgradnje prijatelјstva i uzajamnog poštovanja među svim vjerskim konfesijama.

Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić i zamjenik komandanta OK OS BiH brigadni general Kenan Dautović su uputili čestitke svima koji su proslavili Ramazanski bajram ističući u svojim govorima važnost zajedničkog obilјežavanja vjerskih praznika i važnost međusobnog razumijevanja i tolerancije.

Bajramski prijem je nakon uvodnih obraćanja nastavlјen uz ugodno druženje svih pripadnika OK OS BiH i starješina iz KP OS BiH.

4 FOTO GALERIJA