Vijesti

Obilježen Ramazanski bajram na lokaciji kasarna “Kozara” Banja Luka

U povodu obilježavanja Ramazanskog bajrama, u kasarni “Kozara” u Banja Luci 08.07.2016. godine upriličeno je svečano tradicionalno Bajramsko druženje za pripadnike komandi i jedinica Oružanih snaga BiH smještenih na lokaciji kasarne “Kozara”.

Druženju, koji je organizirala Komanda za podršku OS BiH, prisustvovao je veliki broj vojnika, podoficira, oficira i civilnih lica na službi u OS BiH.

Ovom prilikom, o značaju Ramazanskog bajrama govorio je štabni imam Salih efendija Grabus, istaknuvši da je ovaj Bajram za muslimane najsrećniji i najveseliji praznik koji imaju u toku godine.

“Drago mi je što ste se odazvali današnjem pozivu, i što ste bez obzira na vjeru i naciju, došli da obilježimo zajedno ovaj praznik muslimana”, rekao je, između ostalog, efendija Grabus.  

Na ovom Bajramskom druženju, prigodnim riječima obratio se i domaćin, komandant Komande za podršku OS BiH general major Husein Tursunović.

Uz dobrodošlicu svim prisutnima, general Tursunović je i čestitao Ramazanski bajram svim muslimanima pripadnicima Oružanih snaga BiH na lokaciji kasarna “Kozara”, tradicionalnom čestitkom “Bajram šerif mubarek olsun”. 

5 FOTO GALERIJA