Vijesti

Bajramski prijem u kasarni „Rajlovac OS BiH”

Komandant Brigade taktičke podrške, ujedno komandant kasarne “Rajlovac OS BiH” sa brigadnim imamom Zukorlić ef. Nihadom, bio je domaćin tradicionalnog prijema u povodu Ramazanskog bajrama koji je upriličen u restoranu kasarne, 08.07.2016. godine.


Bajramskom prijemu su prisustvovali pripadnici svih jedinica koje egzistiraju i rade na lokaciji kasarne “Rajlovac OS BiH” i ovo je bila prilika za još jedno druženje i širenje dobrih međuljudskih odnosa.  

Efendija Zukorlić je u svom obraćanju rekao kako je Ramazan mjesec posta, mjesec duhovnog uzdizanja i čišćenja vjernika, a Ramazanski bajram jedan od najznačajnijih vjerskih praznika.


Komandant Brigade taktičke podrške brigadir Čorbo je uz bajramsku čestitku naglasio da kroz tradicionalna bajramska druženja širimo pozitivnu energiju kako između nas koji slavimo bajram, tako i oko nas, sa radnim kolegama koji ne obilježavaju ovaj praznik. 

Bajramski prijem je nastavljen uz tradicionalnu bajramsku baklava i druga slana i slatka jela pripremljena u povodu ovog značajnog vjerskog praznika.