VOJNI PORTAL

Akcija dobrovoljnog darovanja krvi u kasarni OS BiH „Zdravko Čelar“ Derventa


U organizaciji Inžinjerijskobataljona brigade taktičke podrške 8.12.2017. godine u prostorijama kasarne OS BiH „Zdravko Čelar“ Derventa, organizovana je akcija dobrovoljnog darovanja krvi.

Akcija je izvedena u saradnji sa općinskom organizacijom Crvenog krsta Derventa, a prikupljanje je vršila transfuziološka služba iz Doboja. U ovoj akciji su 133 lica pristupila dobrovoljnom darivanju krvi, od kojih su 32 pripadnici Inžinjerijskog bataljona. Pored profesionalnih vojnih lica ovoj akciji su se odazvali i uposlenici civilnih organizacija i školskih ustanova iz općine Dervente. Ovo je do sada jedna od uspješnije organizovanih akcija kojoj su se odazvali pripadnici Inžinjerijskog bataljona. Dva dana prije realizacije akcije darovanja krvi održano je informisanje pripadnika o dobrovoljnom darovanju krvi, kada su predočene sve prednosti prilikom učestvovanja u ovoj humanoj aktivnosti, što je sigurno uticalo da odziv bude na ovom nivou. Kao i uvijek, sekretar općinske organizcije Crvenog krsta Derventa Radislav Kujundžić se srdačno zahvalio pripadnicima OS BiH na saradnji i učešću u ovoj akciji. Ovu aktivnost je posjetio i zamjenik načelnika općine Derventa gospodin Siniša Jeftić koji je također istakao doprinos OS BiH, bez kojih ista sigurno ne bi bila na ovom nivou.

Na kraju akcije, izraženo je zadovoljstvo zbog velikog broja ljudi koji su se odazvali, a također i dobrom pripremom i organizacijom prostorija od strane Inžinjerijskog bataljona u kasarni OS BiH „Zdravko Čelar“. Također, akciju su propratili i lokalni mediji koji su uvijek zainteresovani za aktivnosti koje Inžinjerijski bataljon organizuje u saradnji sa lokalnim institucijama.