VOJNI PORTAL

Revijalna malonogometna utakmica EUFOR-a i OS BiH


Malonogometna utakmica između ekipe 2. pješadijskog bataljona/5. pješadijske brigade OS BiH i ekipe Mnb EUFOR-a odigrana je 14. februara 2018. godine na terenima Sportsko rekreacijskog centra „Adria“ u Kiseljaku.

Nakon niza zajedničkih aktivnosti djelatnika 2.pb/5.pbr OS BiH i djelatnika EUFOR-a tokom protekle dvije godine, uspješna saradnja je zaključena odigravanjem malonogometne utakmice.

Utakmica je odigrana u fer i sportskoj atmosferi, uz mnoštvo atraktivnih poteza s obje strane, a na kraju utakmice više razloga za slavlje imala je ekipa 2. pješadijskog bataljona.

Domaćin susreta, komandant 2. pješadijskog bataljona pukovnik Josip Slišković je zahvalio djelatnicima EUFOR-a na učešću i stalnoj pomoći koju pružaju OS BiH, a po okončanju susreta brigadni general Szpisjak i pukovnik Slišković su izrazili obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom EUFOR-a i 2. pješadijskog bataljona, te su dogovorili nastavak iste kroz zajedničku vojnu obuku, kao i kroz sportske susrete.

Prijateljski susret odigran je u cilju produbljivanja odličnih odnosa između snaga EUFOR-a i OS BiH, a po završetku prijateljskog susreta načelnik štaba EUFOR-a brig. gen. Jozsef Szpisjak izrazio je zadovoljstvo na dobroj saradnji između EUFOR-a i 2. pješadijskog bataljona iz Kiseljaka, naglasivši da je ovaj događaj još jedno u nizu od pozitivnih iskustava za obje jedinice.

6 FOTO GALERIJA