VOJNI PORTAL

Turnir u malom nogometu 4. pješadijske brigade


Na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ Čapljina 29.08.2018. godine, u organizaciji voda vojne policije 4. pbr odigran je turnir u malom nogometu. Na istom je učestvovalo šest ekipa iz sastava 4. pbr.

Ceremonija otvaranja takmičenja uslijedila je nakon intoniranja državne himne, a postrojenim ekipama obratio se komandant 4. pbr brigadir Zdravko Rezo. U svom obraćanju, brigadir Rezo je svim takmičarima zaželio dobrodošlicu, ugodan boravak, dobro druženje te fer i korektnu igru.

Ove godine titulu najbolje ekipe u malom nogometu, osvojila je 2.pb/4.pbr, koja je u finalnoj utakmici pobjedila mješovitu ekipu komande 4.pbr i voda vojne policije rezultatom 5:3, dok je treće mjesto osvojila ekipa 1.pb.

Za najboljeg strijelca proglašen je kaplar Jovan Miladinović nogometaš ekipe 2.pb, sa ukupno postignutih 4 gola. Najbolji golman je kapetan Zdravko Medan iz ekipe komande 4.pbr i voda vojne policije a diplomu za najstariju ekipu na turniru dobila je mješovita ekipa komande 4. pbr i voda vojne policije

Diplome za tri prvoplasirane ekipe kao i za najboljeg igrača, golmana i najstariju ekipu uručio  načelnik štaba 4.pbr brigadir Senad Memić čijim je obraćanjem postrojenim ekipama takmičenje u malom nogometu na nivou 4.pbr za 2018. godinu završeno.

17 FOTO GALERIJA