VOJNI PORTAL

Pukovnik Fadil Ramić proglašen za najuzornijeg polaznika Kraljevskog koledža za odbrambene studije u Londonu


Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pukovnik Fadil Ramić, 17. jula 2019. godine, na svečanoj ceremoniji završetka jednogodišnjeg školovanja, proglašen je za najuzornijeg polaznika na Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ove godine Koledž je pohađalo 112 polaznika iz 53 zemlje svijeta, među kojima su se nalazili politički i vojni dužnosnici, diplomati, članovi kraljevskih obitelji i predstavnici poslovnog sektora.

Za navedenu nagradu, svake godine polaznici biraju jednog od polaznika Koledža koji se istakao i ostvario najbolji uticaj na druge u pogledu ispoljavanja ljudskih, moralnih i društvenih vrijednosti, časti, odgovornosti i plemenitosti i koji je u tom pogledu najviše doprinio ostvarivanju ciljeva školovanja. Izabrani polaznik stiče zvanje „BON OEUF“ kao dokaz i priznanje njegovog doprinosa u toku školovanja. Koledž izabranom polazniku, pored priznanja, iskazuje čast i tako što mu omogući da održi završni govor na ceremoniji svečanog završetka školovanja. Njegovo ime ostaje izgravirano na peharu koji se trajno čuva u vitrinama Koledža.

Nakon govora pukovnika Ramića, zamjenik komandanta Koledža Admiral John Kingwell je čestitajući našem pripadniku istakao da je Bosna i Hercegovina ove godine imala fantastičnog ambasadora na Kraljevskom Koledžu i da se nada da će i ubuduće slati odlične kandidate.

Pripadnici OS BiH pohađaju Kraljevski koledž za odbrambene studije u Londonu na poziv i pod pokroviteljstvom Vlade UK. Imajući u vidu kvalitet i značaj ovog koledža, zadovoljstvo je istaći da će ova saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

2 FOTO GALERIJA