VOJNI PORTAL

Uspješno realizovano „Prvo sportsko takmičenje kandidata na osnovnoj obuci“


Prvo sportsko takmičenje kandidata na osnovnoj obuci realizovano je 14. septembra 2019. godine u Centru za osnovnu obuku (COO) na lokaciji kasarne “Zaim Imamović” u Pazariću.

Shodno VP 7-06-01 „Sportovi u OS BiH sa metodikom izvođenja“ i SOP 07-002 „Prihvat, život i rad kandidata na osnovnoj vojničkoj obuci u COO“, na sportskim terenima u kasarni „Zaim Imamović“ Pazarić održano je jednodnevno sportsko takmičenje između nastavnih vodova u tri discipline (odbojka, košarka i stoni tenis).

Na početku takmičenja postrojenim nastavnim vodovima obratio se komandant COO pukovnik Alem Kaplan koji je istakao da zahtijeva fer takmičarski sportski duh i korektnu igru. Dodatno, pukovnik Kaplan je istakao da timski rad i izvršavanje kolektivnih zadataka imaju direktan uticaj na efikasnost izvršavanja misijskih zadataka, pa će zbližavanje kandidata i podizanje njihovog morala kroz ove sportske aktivnosti biti dobar alat na izgradnji njihovog integriteta i pripremi za realizaciju predstojećih kolektivnih zadataka prilikom izbora najboljeg voda koji se ove godine po prvi ogranizuje u COO.

Najboljim ekipama po disciplinama su uručene diplome, a sveukupno najbolji uspjeh ostvarili su pripadnici 1.nastavnog voda/1.nastavne čete.

Na kraju, pukovnik Kaplan je zahvalio svim sudijama - aktivnim pripadnicima COO, te čestitao takmičarima na uloženom trudu, zalaganju i ostvarenom uspjehu.

7 FOTO GALERIJA