Vijesti

OS BiH učestvovale u Međunarodnom volonterskom kampu vatrogasaca


U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blagaj (Mostar), u periodu od 30.06. do 02.07.2017.godine u Blagaju realizovan je Međunarodni volonterski kamp vatrogasaca „Blagaj – Mostar 2017.“

Pored pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blagaj, DVD Kakanj, učešće su uzeli vatrogasci iz Slovenije i Makedonije, Crveni krst grada Mostara kao i pripadnici 4.pbr OS BiH. Ovo je bila dobra prilika za razmjenu iskustava između vatrogasaca zemalja iz regiona, OS BiH kao i upoznavanje s najnovijom opremom iz domena zaštite i spašavanja. Crveni krst grada Mostara je stručno izveo pokaznu vježbu na lutkama i omogućio učesnicima kampa da se lično uvjere u svoje vještine oživljavanja na lutkama.

Punu podršku organizaciji kampa pružile su Oružane snage Bosne i Hercegovine kroz ustupanje materijalno tehničkih sredstava neophodnih za uspostavu logorske prostorije te angažovanje pripadnika 4.pbr koji su ravnopravno učestvovali u radu s ostalim učesnicima vatrogasnog kampa.

Ispred domaćina kampa, svim učesnicima kampa se zahvalio gospodin Salko Bostandžić, najavivši da će ovaj kamp prerasti u tradicionalni zakazavši ponovno okupljanje iduće godine na istom mjestu.  

2 FOTO GALERIJA