Vijesti

Završeni inžinjerijski radovi za uspostavljanje kontejnerskog naselja za smještaj migranata u kampu „Lipa“


U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pripadnici Inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine završili su danas inžinjerijske radove za uspostavljanje kontejnerskog naselja za smještaj migranata u kampu „Lipa“ kod Bihaća.

Završeni su radovi na izgradnji prilaznog puta za postavljanje kontejnerskog naselja u kampu ,,Lipa” u Bihaću, radovi na propustima za otpadne vode i kišnicu, inžinjerijski je uređen plato ispred kampa, a sve je to nasuto posipnim materijalom i uredno inžinjerijski pripremljeno.


Radovi su trajali od 3. do 9. februara 2021. godine. Osim ljudstva, od inžinjerijskih mašina je bilo angažovano: pet kamiona kipera, jedan valjak, jedan greder, jedan kopač i dva vučna vozila.


Predstavnici lokalne zajednice izrazili su zahvalnost za pruženu pomoć, a nakon predaje radova, jedinica se, u toku sutrašnjeg dana, vraća na matičnu lokaciju u rejon razmještaja u Derventi.


Pripadnici Oružanih snaga BiH su još jednom pokazali da su spremni i obučeni da sve odluke Predsjedništva BiH provedu na najbolji mogući način, izvršavajući zakonom propisanu misiju.