Vijesti

Obilježavanјe Krsne slave kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju


Pravoslavni pripadnici OS BiH sa lokacija u Doboju obilјežili su krsnu slavu kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju, praznik Svetog Dimitrija Mirotočivog. Obilјežavanje krsne slave počelo je služenjem Liturgije u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju dana 08.11.2021. godine.

Nakon Liturgije učesnici na slavi su prelomili slavski hlјeb poslije čega je upriličen svečani slavski ručak na kome su prisustvovale visoke zvanice iz grada Doboja i okoline, zamjenik gradonačelnika grada Doboja, gospodin Slavko Kovačević, zamjenik MO BiH za upravlјanje resursima, gospodin Mirko Okolić, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse, general major Gojko Knežević, komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović, zamjenik komandanta za operacije KP OS BiH brigadir Zoran Dunović, pripadnici MUP-a Doboj i drugi predstavnici civilnih struktura u Doboju, penzionisani pripadnici VRS i OS BiH kao i pravoslavni pripadnici OS BiH iz Žepča, art.bat./6.pbr., TROM-a Doboj i Komande logistike.

Ispred pravoslavnih pripadnika OS BiH sa lokacije Doboj, domaćin slave ove godine bio je major Mariko Banjac, prigodnim riječima izrazio dobrodošlicu svim gostima i uputio srdačne čestitke prisutnim, uz želјu da se svi u svom životu ugledamo na neustrašivost i istinolјubivost Svetog Dimitrija Solunskog, koji za Istinu nije žalio da žrtvuje ni svoj ugled, ni položaj, ni mladost pa ni sam život. Čestitkama se pridružio gospodin Mirko Okolić i general major Gojko Knežević koji su istakli neophodnost podrške svima koji obavlјaju važne i odgovorne poslove od javnog značaja, poput pripadnika OS BiH, u realizaciji njihovih vjerskih potreba i održavanju važnih tradicija, kao što je obilјežavanje praznika Svetog Dimitrija.

10 FOTO GALERIJA