Vijesti

Svečanost povodom završetka Pilot projekta „Skladištenje aktivnog naoružanja i municije na upotrebi“ na lokaciji GLB/KL u Butilama


Na lokaciji ,,Butile“ Sarajevo, koja je u nadležnosti GLB/KL dana 23. maja 2023. godine održana je svečanost povodom završetka Pilot projekta Skladištenje aktivnog naoružanja i municije na upotrebi i prezentacija nastavka realizacije projekta.

Svečanost je počela predajom raporta komandanta GLB brigadira Borisa Perišića Ministru odbrane gospodinu Zukanu Helezu. Prisutnima na svečanosti obratio se komandant GLB brigadir Boris Perišić koji se zahvalio komandantici NATO štaba Sarajevo brigadnom generalu Pameli McGaha, i komandantu EUFOR-a generalmajoru Helmut Habermajer, na pomoći tokom realizacije ovog važnog projekta i istakao značaj realizacije istog.

Prisutnim zvanicama obratili su se ministar odbrane BiH gospodin Zukan Helez, generalpukovnik Senad Mašović, načelnik ZŠ OS BiH i komandantica NATO štaba Sarajevo  brigadni general Pamela McGaha, koja je istakla značaj realizacije projekta na lokacijama OS BiH i istakla da NATO uvijek pomaže partnerske zemlje. Nakon ugodnih obraćanja zvanicama svečano otvaranje objekta obavili su ministar odbrane BiH gospodin Zukan Helez i komandantica NATO štaba Sarajevo Pamela McGaha.

Prezentaciju i obilazak uređenog objekta sa zvanicama obavio je poručnik Boris Pejić koji je kontrolisao izvođenje radova na objektu i zvanice upoznao sa načinom funkcionisanja postavljenog sistema u objektu. Poslije obilaska objekta zvanice su se odazvale na upriličeni koktel povodom svečanosti završetka Pilot projekta.

12 FOTO GALERIJA